Skip to content

Over Geert

Coachen is mijn passie. Ik help graag anderen bij hun proces. Maar natuurlijk heb ik ook mijn eigen proces. Zo herinner ik mij dat ik rond mijn 11e ineens de lucht inschoot door de groeispurt. Dit voelde ongemakkelijk, ik viel liever niet op tussen de rest. Maar dealen met dat wat er is, om te groeien als mens en professional, drijft mij.

Solo-trip

Na mijn studie koos ik voor een solo-trip, ver weg van mijn bekende omgeving. Het daagde mij uit om nog meer op mijzelf te vertrouwen en mijn eigen weg te kiezen. Tussen het werken, reizen en feesten door, besloot ik vrij impulsief deel te nemen aan een tiendaagse meditatietraining. Door al deze ervaringen bleef ik groeien. Deze keer niet direct zichtbaar van buiten, maar voelbaar vanbinnen.

Koerswijziging

Deze persoonlijke groei veranderde mijn koers: ik zag mijzelf als excellente coach en zelfstandig ondernemer en besloot werk te maken van mijn ambities. Met alle vertrouwen. Maar tegelijk ook onzekerheid: heb ik wel voldoende in huis voor mijn visie?

Tegenvallende resultaten

Mijn reis als ondernemer verliep anders dan gepland. Tot drie jaar na mijn reis combineerde ik coaching noodgedwongen met een callcenterbaan. Het ene moment stond ik klagende klanten te woord, het andere moment hielp ik als coach anderen te excelleren. In die periode voelde ik meer dan ooit de pijn van onvervulde potentie.

Progressie

Maar ik bleef gedisciplineerd werken aan mijn doelen. Met hulp van een schrijfcoach loste ik een belofte aan mijzelf in: Een eigen boek publiceren voor mijn 30e. Ondertussen wist ik van mijn baantje in het callcenter een uitdagende job te creëren als (internationaal) leiderschapstrainer binnen hetzelfde bedrijf. Daarnaast lanceerde ik mijn eigen podcast en groeide mijn zichtbaarheid.

Rem

Het begon te lopen. Ik ging nieuwe samenwerkingen aan. Toch was die onzekere stem in mij nog aan de winnende hand. Van buiten leken mijn stappen succesvol, maar ik voelde dat ik mezelf kleiner hield dan nodig. Er leek nog een rem te zitten op het benutten van mijn volledige potentie. Het zorgde voor onrust en onvrede. Ik besloot mezelf te blijven uitdagen om stappen te maken door de juiste inzichten en mensen te verzamelen.

Mini-stapjes

Dit is normaal het punt waarop je verteld dat ineens álles fantastisch ging. Maar heel eerlijk: er is geen keerpunt. Niet één boek, coachtraject of seminar dat alles plotsklaps veranderde. Gelukkig maar, zou ik haast zeggen. Het waren juist al mijn investeringen en mini-stapjes tijdens dit proces die hebben geleid tot wie ik nu ben en wat ik doe. Het was, en is, al de groeipijn meer dan waard. Groei die ik alleen kon maken door steeds opnieuw buiten mijn comfort zone te stappen en te leren van de juiste mensen.

Eigen visie

Mijzelf onnodig klein houden is gelukkig voorbij, de wereld mag zien wie ik ècht ben en wat ik kan. Ik leef mijn leven met een eigen visie en een plan. Als coach heb ik inmiddels honderden professionals mogen begeleiden. Via mijn podcast deel ik ruim 50 interviews met inspirerende gasten en minstens zoveel solo-afleveringen. Elke dag sta ik op met nieuwe energie om mijn leven te leiden zoals ik dat wil. En natuurlijk, na elke beklimming volgt een volgende uitdaging. Net als jij, blijf ik klimmen, met vallen en opstaan, terwijl ik het proces in mijn voordeel probeer te gebruiken.

Winnen vanbinnen

Persoonlijk leiderschap betekent dat je regie neemt over je eigen leven. Je accepteert jezelf, kent jezelf, bepaalt de richting waarin je beweegt en zorgt voor resultaat. Dat is wat ik noem: winnen vanbinnen.

Maar genoeg over mij. Laten we het hebben over jou.

Vrijblijvend sparren